Meteen naar de inhoud

Hoe werken wij?

Voorop staat dat wij alleen vervangen wat daadwerkelijk nodig is. Hierover zijn wij zeer transparant. Onderdelen vervangen die nog goed zijn, maar waar meer aan te verdienen is of omdat het makkelijker is, doen wij niet aan.

Als wij uw instrument binnen krijgen, onderwerpen wij deze aan een grondige controle. Hieruit blijkt, samen met uw klacht, wat er niet goed functioneert en wat de reparatie zal inhouden. Desgewenst krijgt u hiervan een prijsopgave voordat wij overgaan tot reparatie.

Hierna wordt uw instrument uit elkaar gehaald en wordt er enkel vervangen wat nodig is. Het instrument wordt ook even van binnen schoongemaakt, voordat hij weer gesloten wordt.

De volgende stap is een uitgebreide controle waarin wij alles nalopen op eventuele mankementen, geluiden, haperingen etc.

Als we er zeker van zijn dat uw instrument kwalitatief helemaal in orde is, retourneren wij deze aan u.

Om een voorbeeld te geven:

  • U stuurt uw rode hoekstuk op omdat u merkt dat de boortjes uitslaan. Waarschijnlijk zal een andere (merk)reparateur overgaan tot het vervangen van de gehele booras met lagers (totale kosten reparatie ca €270,-). Als uit ons onderzoek blijkt dat de booras nog goed is en dus niet vervangen hoeft te worden, zorgen wij dat er nieuwe lagers op komen a €57,-. Inclusief werkloon komt uw reparatie op €97,-.
  • Uw blauwe hoekstuk loopt slecht. In het verleden is hij gevallen, waardoor er een kleine deuk in het kopje zit. Niets ergs, maar de lagers zijn er op den duur op vastgelopen. In plaats van een compleet nieuw kopje te plaatsen (totale kosten reparatie ca €220,-), zullen wij proberen om de deuk er uit te halen en enkel de lagers te vervangen. Inclusief werkloon komt de reparatie dan op €104,-. 
    Mocht bij de test blijken dat het kopje niet meer goed in vorm te krijgen is, waardoor hij bijvoorbeeld warm wordt, zullen we altijd overleggen of u een nieuw kopje wenst. Zo houdt u grip op de kosten voor de reparatie.

Wij zijn zeer transparant wat betreft het berekenen van onze prijzen. U zult op uw factuur dan ook onderdelen en de werktijd apart terugvinden per instrument.